Login op Social Schools

Peuteropvang

Samen spelen, ontdekken en ontwikkelen!

Binnen Kindcentrum De Kloostertuin bieden wij naast kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar ook een speciaal aanbod voor kinderen van tweeënhalf tot vier jaar. Kinderen die een VVE-indicatie hebben, kunnen zelfs al vanaf twee jaar terecht. De peuteropvang richt zich, net als de kinderdagopvang, op de ontwikkeling en verzorging van de peuters. De werkwijze van de peuteropvang komt daarnaast meer overeen met het klassieke peuterspeelzaalwerk. Dat betekent dat de peuters gedurende de schoolweken, op vaste ochtenden van 8.30 uur tot 12.30 uur naar de peuteropvang komen om samen met andere kinderen te spelen en zich te ontwikkelen.

Sinds januari 2018 is het, voor ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, mogelijk om gemeentelijke subsidie te ontvangen. Hierdoor liggen de kosten voor de peuteropvang meer in lijn bij het gezinsinkomen. Onder het dak van Kindcentrum De Kloostertuin werken we vanuit één visie, één team en één organisatie. In een eigen gezellige groepsruimte met aparte buitenruimte verzorgen onze vaste pedagogisch medewerkers binnen de kinderdagverblijfgroep op professionele wijze de peuterarrangementen. Het grote voordeel van de peuterarrangementen binnen ons kindcentrum is, dat voor de peuters de stap naar de basisschool een hele natuurlijke zal zijn. Als kinderen bijna vier zijn en u kiest als ouder voor de basisschool binnen ons kindcentrum, zullen we voor ieder kind op maat wenafspraken maken. Sommige kinderen zijn er aan toe om al wat eerder eens met activiteiten van de kleuters mee te doen. Soms kan dat! Voor andere kinderen is, als ze eenmaal vier zijn, groep 1 nog wel eens vermoeiend of druk. In overleg kunnen ze dan nog best een keertje 'spelen' op de vertrouwde groep van het kinderdagverblijf.

Onze kijk op peuteropvang:

  • Kinderen van twee en drie jaar zijn nieuwsgierig en willen de wereld om zich heen ontdekken. Samen spelen met andere kinderen wordt op die leeftijd steeds interessanter.
  • Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen.
  • We werken met vaste programma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen.
  • Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van de verzorging en opvang van kinderen, maar ook geschoold in de ontwikkeling van jonge kinderen.
  • Ons aanbod is erop gericht om kinderen op alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.
  • Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn binnen ons kindcentrum op dezelfde plek als andere kinderen uit het gezin. Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen. 

Ons aanbod op de Kloostertuin:

  • We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters.
  • We organiseren voor de peuters dagelijks ‘Peuterpret’. We doen daarbij activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, creatief, koken en meer!
  • We gaan iedere dag naar buiten, lekker spelen, wandelen en de natuur ontdekken. 

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de peuteropvang kunt u (ook in de zomervakantie) contact opnemen met:

CKC Drenthe Kinderopvang
kinderopvang@ckcdrenthe.nl
0592-409865